نماینده چین: پکن در افغانستان به دنبال نفوذ نیست

نماینده چین: پکن در افغانستان به دنبال نفوذ نیست



به گزارش روز شنبه ایرنا، یوه شیائویونگ نماینده ویژه چین در امور افغانستان در مصاحبه‌ با خبرنگار مرکز گفت‌و،ای بین‌المللی پکن، اظهار داشت: از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، وضعیت اجتماعی و اقتصادی این کشور بهبودهایی را تجربه کرده است، اما با این حال موضوعاتی همچون مبارزه با مواد مخدر و حقوق ،ن همچنان مورد توجه جامعه جه، قرار دارد.

وی افزود: چین به ،وان یکی از کشورهایی که در بازسازی افغانستان دخیل است، نقش خود را به ،وان یک بازیگر سازنده و مسئول در این عرصه پررنگ خواهد کرد.

یوه شیائویونگ ادامه داد: چین همواره به حل مسائل افغانستان از طریق همکاری‌های منطقه‌ای و چندجانبه تاکید داشته و به طور مستمر در تلاش است تا به بازسازی این کشور کمک کند.

این نماینده ویژه چین تاکید کرد که افغانستان درحال حاضر بیش از هر زمان دیگری نیازمند به کمک‌های انس،، اقتصادی و امنیتی است و باید به مسائلی چون فقر، قحطی، تروریسم و پناهندگان توجه ویژه‌ای داشت.

وی با اشاره به حمایت و کمک‌های بشر دوستانه ،ت چین به مردم افغانستان، تصریح کرد: پکن در تلاش است تا کمک‌های خود را به کابل افزایش دهد و همچنین در عرصه‌های مختلف از جمله کاهش تولید مواد مخدر و توسعه تجارت نقش موثری ایفا کند.

این دیپلمات چینی با استناد به گزارش‌های نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد مبنی بر اینکه در سه سال اخیر افغانستان با مشکلات جدی مواجه بوده و بیش از نیمی از جمعیت این کشور با خطر قحطی و گرسنگی روبه‌رو هستند، اضافه کرد: افغانستان درحال حاضر با بحران‌های انس، و امنیتی جدی روبه‌رو است که به دلیل سال‌ها اشغال خارجی و جنگ‌های داخلی به شدت پیچیده شده است.

این نماینده ویژه چین با بیان اینکه اشغال و جنگ عاملی بر ، مردم افغانستان از سرزمین خود شده بود، خاطرنشان کرد که ایران و پا،تان میزبان میلیون‌ها پناهنده افغ، هستند و به کمک های بین المللی بیشتری نیاز دارند.

وی با اشاره افزایش نگر،‌های کشورهای منطقه نسبت به فعالیت‌های گروه ترویستی در خاک افغانستان، تصریح کرد که چین نیز به شدت نگران این موضوع بوده و به همین دلیل است که پکن فعالانه در حمایت همه طرف‌ها از طرح «صلح و بازسازی در افغانستان»، «جمع آوری کمک از جوامع منطقه ای و بین المللی» و «همکاری با افغانستان برای دستیابی به اه، مش، از جمله مبارزه با تروریسم و ‌امنیت» مشارکت داشته است.

یوه شیائویونگ افزود: طالبان در تلاش است تا وضعیت امنیتی افغانستان را بهبود بخشد و در این زمینه موفقیت‌هایی ،ب کرده است که می‌توان به کنترل کامل این کشور، برقراری نظم، اجرای سیاست های توسعه محور اقتصادی، مبارزه شدید با فساد و کاهش ۹۵ درصدی کشت خشخاش در این کشور اشاره کرد.

نماینده ویژه چین با اشاره به ،وج آمریکا از افغانستان، خاطرنشان کرد که این اولین بار است که بعد از ۲۰ سال افغانستان می‌تواند برای آینده و سرنوشت خود تصمیم بگیرد و اکنون مردم این کشور این فرصت را دارند که به طور مستقل کشور خود را بازسازی کنند.

وی همچنین با بیان اینکه آمریکا هفت میلیارد دلار از دارایی های خارج از کشور افغانستان را مسدود کرده و تحریم های یکجانبه را علیه کابل حفظ کرده است، تاکید کرد که پکن در سطح بین المللی خواهان استرداد دارایی ها و لغو کلیه تحریم‌های علیه این کشور است.

این دیپلمات چینی با اشاره به سیاست ،ت پکن نسبت به افغانستان که بر اصل «سه احترام، سه هرگز» پایه‌گذاری شده است، خاطرنشان کرد که چین به «استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان»، «انتخاب های مستقل مردم افغانستان» و «باورهای مذهبی و آداب و رسوم ملی افغانستان» احترام می‌گذارد و هرگز در امور داخلی افغانستان مداخله نمی‌کند.

وی تصریح کرد که چین هرگز به دنبال منافع خصوصی و حوزه نفوذ در افغانستان نیست.

یوه شیائویونگ همچنین در مورد حقوق ،ن و وضعیت اجتماعی افغانستان، تاکید کرد که «ما باید نسبت به وضعیت ،ن افغانستان حساس باشیم، اما در عین حال نباید فراموش کنیم که چالش‌های اقتصادی و انس، این کشور در اولویت قرار دارند.»

وی با بیان اینکه چین بر این باور است که برای بهبود وضعیت ،ن در افغانستان، باید به طور همزمان مشکلات بنیادی دیگری مانند فقر و امنیت نیز حل شود، افزود: پکن از کابل می‌خواهد که به طور تدریجی و بر اساس شرایط خود، حقوق ،ن را ارتقا دهد. همچنین ،ت چین آماده است تا در این زمینه به افغانستان کمک کند.

این دیپلمات و نماینده ویژه چین در امور افغانستان در پایان مصاحبه خود تاکید کرد: پکن معتقد است که آینده افغانستان باید با همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی ساخته شود و در این راستا همواره بر ،وم همکاری با کشورهای همسایه و نهادهای بین‌المللی تاکید داشته است.

وی با اشاره به اینکه چین در نشست‌های اخیر مانند نشست‌های «مدل مسکو» و «مذاکرات دوحه» همواره نقش موثری در تقویت گفت‌و،ا و ایجاد فرصت‌های همکاری داشته است، خاطرنشان کرد: پکن همواره به دنبال راهکارهای صلح‌آمیز و پایدار برای افغانستان است و با ادامه کمک‌های انسان‌دوستانه و اقتصادی، این کشور را در مسیر بازسازی و توسعه پایدار همراهی خواهد کرد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85663021/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D9%BE%DA%A9%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%81%D8%BA%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D9%86%D9%81%D9%88%D8%B0-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA